Flotte steder i fjellet

Fjellområdene rundt omkring i verden tilbyr mange flott opplevelser for alle som liker å ferdes i fjellene. Man kan jo velge om man vil pakke teltet og sette kursen litt på måfå innover i de mange fjellene, eller man kanskje vil ha det litt mere komfortabelt når man skal overnatte. Da er en av de utrolig mange fjellstuene ett flott alternativ til overnatting og kos. De fleste av disse stedene har lagt godt til rette for sine gjesters forskjellige ønsker.

Katmai Lodge

Katmai Lodge

Ved Katmai River i Alaska ligger ett flott overnattingsted som heter Katmai Lodge flott til. Stedet stammer i fra 1979 og det var John og Mary Tallekpalek som startet opp i det små her ved å sette opp en ganske enkel hytte som de så lot tilreisende fiske interesserte leie når de ikke var der selv. For området er kjent for sitt gode fiske og hytta var da ett flott sted å bruke som base på fisketurene i området.De skjønte fort at dette kunne bli en bra inntekts kilde for dem da de stadig fikk flere og flere henvendelser om å få leid hytta, de satte opp flere hytter etter hvert og de har i dag omtrent 20 hytter på stedet som de leier ut. Distriktet er også godt kjent for sine mange bjørner og andre typiske fjell arter så stedet egner seg også veldig godt til jakt. Fisken som man gjerne får her oppe er Rainbow Trout, Pacific Salomon, Dolly Varden og Artic Grayling som alle er populære fisker å få på kroken. Det har også blitt mange som kommer hit på fotosafari og for å bare rusle innover i området og nyte den flotte naturen og det mangfoldige dyrelivet her. Kano eller båt får man leid på stedet sånn att man lett kan ferdes rundt på egenhånd eller man kan få en flytur og se det hele i fra luften.

Silver Salomon Creek Lodge

Mange av disse fjellstuene ligger flott til ved elver som det er godt kjent for å ha bra med fisk, Silver Salomon Creek Lodge er intet unntak. Det ligger ved elven Silver Salomon Creek og man har også Silver Salomon Lakes ikke langt unna.

Silver Salomon Creek Lodge

Foruten de gode fiskeplassene i området har dette stedet også ett flott og rikt dyreliv, her er det også mye bjørn som er ute og rusler. Det hender at de kommer inn på området til lodgen så man bør så absolutt være oppmerksom når man ferdes utendørs. Med fjell, sjøer og elver er dette en virkelig flott plass for de som elsker å ferdes ute i naturen.Her kan man få oppleve fjellet på sitt beste. Det at stedet også ligger inne i Lake Clark Nasjonalpark gjør at man finner naturen urørt og sånn som den skal være. Man kan også her leie seg en kano eller en båt og ferdes rundt omkring i området på egenhånd eller man kan bli med noen av de lokalkjente som da vet hvor de beste fiskeplassene er og kan vise deg de beste plassene for å kunne se på dyrelivet her oppe.