På tur i Alpene

Ut på tur i fjellet er det mange som gjør, fjellets vakre natur i alle årstider er virkelig ett flott skue. Dyrelivet oppe i fjellene er også spesielt flott, og se på de forskjellige artene i de forskjellige årstidene blir en flott opplevelse. De fleste forbinder fjellturer med det og gå på ski, enten det er vanlige turer eller det er utfor eller slalåm. Men det er mye mere man kan oppleve oppe i høyden.

Hauts de Veysonnaz

Oppe i de Sveitsiske Alpene ligger Hauts de Veysonnaz flott til oppe i fjellsiden og ikke langt unna byen Sion.På vinterstid er dette ett populært sted for de som liker å bruke skiene, her er det 400 kilometer med preparerte løyper i området. Det ligger fire dalsøkk her, Veysonnaz, Nendaz, Thyon og Verbier som alle egner seg for skiturer.Så fort snøen kommer til området starter de skiglade og komme hit, det blir også avholdt Verdens Cup i området, det er ved Piste de L`Ours som ligger rett ovenfor Veysonnaz.Det er flere aktiviteter her en bare ski, for de som kanskje foretrekker andre ting og gjøre kan man ta en trugetur, aketurer, sledeturer og mye mere.Skiskoler er det også her, både for de små og de store.Med rundt 95 skiheiser er det nok av bakker og velge imellom, i fra amatørbakker til de virkelig tøffe utforløypene.Det er også stor aktivitet i området om sommeren, da kan man bli med på rideturer, spille golf, sykle rundt oppe i fjellområdet eller ta deg en tur med hanggliding.

Verbier Appartment

Verbier Appartment

Inne i den lille byen Verbier ligger Verbier Appartment litt oppe i fjellsiden, den lille byen består for det meste av Tyrolerhus og bygningen til overnattingstedet ligner også på denne hustypen.Her finner man mange vinteraktiviteter rett ved, snowboard, langrennsløyper, trugeturer, slede kjøring, og mange utforløyper.Det er også flere store snø parker her også med mange forskjellige aktiviteter, Verbier Snowpark, Big Air Bag i Park Chelet Carlsberg, Audi in la Chaux, KL Attelas og La Chaux er noen av dem.Flere av disse parkene kommer du til ved å bruke skiheiser som det er mange av i området.Om sommeren er det også her mange aktiviteter man kan bli med på, golf, tennis, hesteridning, skøyter, svømming, fjellturer til fots eller på sykkel og Verbier Festivalen.Man finner også barer og diskoteker i nærheten for de som liker litt liv utover kveldene.

Andermatt

I det lille stedet Andermatt finner man overnattingstedet Andermatt, det ligger omtrent midt i den lille byen.Bare rundt 250 meter i fra skiheiser som tar det rett opp i fjellet.

Andermatt

Også her er den mange aktiviteter man kan bli med på både sommer som vinter.Det er det meste innen ski aktiviteter i området rett ved som, utforløyper, langrenn løyper, trugeturer, aking og mye mere.Om sommeren er det også nok og bli med på som fjellturer til fots eller på sykkel og golf.Nok et flott sted oppe i fjellet hvor man kan både nyte roen og være aktiv om hverandre.