FJELLSTUER OG OVERNATTINGER I FINLAND 2

Turen i Finland fortsetter oppe i Lappland, her er det mye og finne på for alle aldersgrupper og passer godt for barnefamilier og ta en ferietur opp hit.

Santa`s Hotel Santa Claus

Kanskje en tur til julenissens hotel er fristende for barna, hotelet ligger i byen Rovaniemi. Her kan du få møte julenissen året rundt, eller ta en tur til julenissens by ved Artic Circle og se på aktivitetene der.

Her finner du nasjonalparker rett ved med mange muligheter for mange opplevelser både sommer som vinter.

Her kan du leie glass igloer og beskue nordlyset og midnatts solen i godstolen inne i igloen.

Storslått natur midt i samenes område, det arrangeres fjell turer både til fots og på ski, sykkelturer, snøskuter turer, reinsdyr sledekjøring, utfor og langrenn.

Hvis du vil ha litt innendørs spenning så kan du jo ta en tur til et flott casino som ligger i byen som har det meste av spill, man får nesten en følelse av og være i Las Vegas.

Artic Snow Hotel & Glass Igloos

Artic Snow Hotel & Glass Igloos ligger idyllisk til rett ved innsjøen Lehtojarvi mellom byene Sonka og Sinetta.

Her kan man spise middag i is restaurangen, her er til og med møblene lagd av isblokker, en litt kald fornøyelse men en veldig spesiell opplevelse.

Finsk sauna og utendørs jacuzzi er vel nesten et must på et sånt sted.

Man må være oppmerksom på at snøhotellet er åpent kun i fra midt desember til slutten av mars mnd hvert år.

Det arrangeres guidede turer på hotellet nesten hver dag, med omvisning ikke bare av hotellet men også av de mange skulpturene som er lagd av is inne i hotellet.

Det fantastiske nordlyset kan du også få med deg herfra, både innendørs og utendørs.

Det er plenty av andre aktiviteter i området også, som snøskuter kjøring, sledetur med reinsdyr, langrennsløyper, turløyper, ta deg en tur ut på truger eller en tur opp i utforbakkene i området.

Hotel Hullu Poro – The Crazy Reindeer

Hotellet ligger i byen Levi rett syd for innsjøen Sirkkajarvi, med mange flotte skibakker rett ved. Artig navn på hotellet her, Hullo Poro betyr det gale reinsdyret.

Dette er et flott sted og legge for eksempel møter og konferanser til, med flott natur rundt hotellet frister det med turer ut i området rundt også.

Ta en tur med reinsdyr slede, en tur på langrennski, utfor, midnatts sol og nordlys er noe av det du kan få oppleve her.

Stedet egner veldig godt til både helgeturer og ferieturer.

Hotel Luostotunturi

Hotellet ligger i den lille byen Luosto, idyllisk til rett ved nasjonalparken Pyha- Luosto Kanasallispuisto. Du finner også elven Kitinen rett ved.

Her finner du også masse aktiviteter man kan være med på, eget gym, nattklubb, spa, kanoturer, fisking, langrenns løyper og utfor løyper eller en tur i hotellets badebasseng mm. Det arrangeres turer til Kelomøkki med overnatting. Snø trugeturer mm.

Nok av aktiviteter både sommer som vinter.

Der er turen i Finland over for denne gangen, håper du fant noe som fristet deg til og ta en tur til Lappland her.