FJELLSTUER OG OVERNATTINGER I FINLAND

Fjellstuer og overnattingstilbud på fjellene har blitt et populært reisemål for de som ferdes i fjellene, enten det er en helgetur eller på en lengre ferietur.

Lappland, Finlands nordligste fylke har mange av dem, noen skal vi innom her på en liten tur rundt i fylket.

Lappland Hotel Saga

Hotellet ligger rett ved Yllæsjærvi ski senter med mange flotte løyper, her får man et virkelig et godt og opplevelsesrikt opphold.

For de som liker utfor og langrenn er dette stedet ypperlig,  hotellet har også spa, gym, ett ypperlig kjøkken og med flere muligheter til og ha møtevirksomhet på.

Det er ikke bare om vinteren det foregår aktiviteter her, her arrangeres det kultur og musikk festivaler, sports arrangementer, kunstutstillinger og familie arrangementer mm.

Her kan man bli med på jakt i hundeslede, reinsdyrmiddag oppe på toppen av Yllæs Creek, ponni riding, bino kvelder, spesielle barne dager som snøbrett dager og snøverdens dager mm.

Her finner man noe for hele familien, ta en tur med godolen, snøskuterkjøring, sykling, turer på truger, kajakk, vitersurfing, badstue, kanoturer og fisking er noen av de aktivitetene som finnes rundt hotellet.

Akashoteli

Akashoteli finner man i Akaslompolo rett nord for Yllas skisenter.

Her er det også mange tilbud i området rundt hotellet som sykkelturer, skiløyper, langrennsløyper, snøskuter safari og discgolf.

Der er også gym, nattklubb, innendørs basseng, spa og dans på hotellet, litt for enhver smak.

Her er det lagt opp til mange arrangemanger året rundt, så det er tilbud som passer de fleste i alle årets sesonger.

Yllaskalitio Hotel

Ikke langt unna finner man Yllaskalitio hotel, med mye av de samme aktivitenene i området rundt som man fikk på Akashoteli.

Her får man derimot en badstu tilknyttet til sitt rom, med egen danserestaurant, gym, spa, lekeplass for de minste, rom for kjærledyr og eget spillerom for de yngre.

Hotel Kultahovi

Kultahovi ligger i Inari rett ved elven Juutua, her finner man samisk kultur på det beste.

Inari ligger midt i Samenes område i Lappland, med mange aktiviteter. Elve safari, kano turer, fisking, fjellturer, Tuuruharju natursti, Lemmenjoki nasjonal park, reinsdyr farm, museer, lokale suvinir butikker som har mye og tilby fra samenes arbeid mm.

På vinters tid har man også mange aktiviteter gående her, hva med en tur i en reinsdyrslede eller hjelpe til en dag med og stelle reinsdyrene.

Turer med snøskutere, langrennsløyper, tur på truger, turer med hundeslede eller litt vinter fisking.

Utvalget på aktivitetene er mange, det er noe for hele familien her.

Santas Hotel Tunturi

Så en tur til en av julenissens hoteller, Santas Hotel Tunturi det finner man i Saariselka som ligger flott til mellom Sompion Luinnonpuisto parkene Urho Kekkosen Kansallispuisto, Hammastunturin Eramaa-alue og Tsarmitunturi Eramaa-alue.

Her finner man også mange aktiviteter man kan være med på , Jankhalla Jytisee motorsykkel show, Rautaa Rajalle Amcar treff, en tur til de mange nasjonalparkene i området, nordlyset ser man veldig bra herfra samt oppleve midtnatts solen.

Hotellet har eget sauna, massage, gym med personlig trener, eller ta en tur utendørs med frisbee golf og sykkelturer.

Aktiviteter for de fleste finner man her, der avslutter turen i Finland for denne gangen men fortsetter i neste artikkel.