Himalaya

Fjellene frister mange mennesker for både rekreasjon og aktiviteter av mange slag. Fjellet er jo ett flott område med storslått natur og ett rikt dyreliv til alle årstider. Turer innover i fjellene egner seg like god på sommeren som på vinteren. Mulighetene for forskjellige aktiviteter og idrett er det også mange av. Det er jo spesielt populært og dra opp i fjellene i vinter og påske ferien for å gå på skiturer eller drive på med utfor kjøring.

Soulitude in the Himalayas

Soulitude in the Himalayas

Himalaya er vel mest kjent for de fleste for alle de fjellklatrerne som har forsøkt å bestige de høyeste toppene. En god del har jo klart det men mange har også tragisk nok endt sine liv under forsøkene. Men fjellet har utrolig mye annet og tilby også, en virkelig flott natur og kultur minnesteder er det mang av der. I den Indiske småbyen Gangar ligger det flotte hotellet Souliude in the Himalayas, med en fantastisk flott utsikt utover fjellområdene rundt. Her kan man virkelig få nyte fjellet rett utenfor døren, man kan bli med på en ridetur i området rundt, paragliding, spasere rundt i landsbyen eller rundt i fjellet rett ved, fugler er det mange av her oppe og mange tar gjerne en tur ut for å titte på disse. Muligheten for golf i nærheten, Zip lining, museum, Chitai Tempel er også verdt et besøk eller en tur på Nainital sjøen. Aktiviteter er det mange av her.

Jilling Terraces

 

Jilling Terraces

Jilling Terraces ligger i byen Matial Village, også dette stedet har en fantastisk utsikt utover fjellene. Dette er en flott gammel bygning i fra 1930 tallet, men selvfølgelig oppgradert til dagens standard. Stedet har ikke så mange attraksjoner da det ligger ganske noe utenfor byen, det tar omtrent en og en halv time i fra Matial Village og spasere opp hit. Heldigvis tar guiden eller staben på hotellet og bærer din bagasje. Naturopplevelsene her oppe er utrolig flott, bare sitte ute og nyte roen eller ta seg en spasertur i området rundt.

Te Aroha

Te Aroha

Ved den lille byen Dhanachuli finner man hotellet Te Aroha, som betyr mountain og love. Stedet er ett ombygd herskapshus som en kjent advokat satte opp med en drøm om og bo her på sine gamle dager.Stedet ble overtatt av en antikk handler og det ble så bygd om til hotell. I kafeen finner man skatter i fra hele verden som eieren har samlet på, nesten som en tur i historiebøkene dette. Eller så har man spa her, nyte livet etter en tur ute i naturen. Man kan bli med på guidede turer, sykkelturer, eller delta på forskjellige tilstelninger som man lager i byen.

Bhalu Gaads Waterfalls ligger ikke langt unna hotellet, naturparken Chauli Jali som ligger rett ved Mukteshwar Tempel er også verdt og få med seg, Naukuchiatal Lake innbyr til en båttur eller og prøve fiskelykken, Mukteshwar Dham som er ett kjent landemerke, Bhimtal Lake, Choco House Chocolarites en sjokolade butikk med mange lokale varianter av sjokolade og en tur til Naukuchia Tall og prøve seg på zip line er noen av tingene en kan oppleve her.