Kilimanjaro

Fjellet og områdene rundt disse friter mange turister til og ta turen opp i høyden, vakker natur og ett stort dyreliv er en avslappende måte og koble av på. Det er også mange aktiviteter og muligheter der for de som liker mere fysiske utfordringer, det er det plenty av oppe i fjellene. Overnattingsmulighetene er det mange av, i de fleste prisklasser. Gjerne tilknyttet områder som har en god del og tilby de tilreisende turistene.

Jai Lodge Kilimanjaro

I byen Moshi finner man lodgen Jai Lodge Kilimanjaro rett ved elven Pangani. Det ligger bare omtrent 15 kilometer i fra fjellet så det egner seg godt til og ha som base på turene opp i fjellet. Det finnes også mange nasjonalparker i området, som Tsavo West Nasjonal Park, Mkomazi Nasjonal Park, Chtulu Hills Nasjonal Park, Tarangire Nasjonalpark og Serengeti Nasjonal Park er noen av dem.I selve byen har man også mange aktiviteter og steder som er verdt ett besøk. Golfglubb, markeder, Mareruni fossen, Kinukamori fossefall, Machame gate og Uhuru parken er noen av dem.Lodgen tilbyr vanlige rom og hytter, her har de egen nattklubb, restaurant, bar og en flott hage man kan slappe av i.

Ameg Lodge Kilimanjaro

Ameg Lodge Kilimanjaro

Ikke langt unna ligger Ameg Lodge Kilimanjaro rett ved byens politihøyskole. Også her kan man velge mellom vanlige rom og hytter med god standard. Her har man i tillegg ett utendørs svømmebasseng og eget trenings senter samt massasje tilbud.

Honey Badger Lodge

Litt lenger øst og i utkanten av byen finner man Honey Badger Lodge som ligger rett ved elven Nanga River.Her har man også mulighetene til å velge mellom rom og hytter, badebasseng, restaurant og bar har man også på plassen.I og med att de ligger litt utenfor sentrum har de egen buss som frakter gjestene inn til sentrum og til kjøpesenteret der. Konferanse senter og møterom har man også muligheten til å benytte seg av her.Flott sted og ta en liten firmatur eller holde forretningsmøter på dette.

Mount Kilimanjaro View Lodge

Mount Kilimanjaro View Lodge

Nord for byen helt opp i bunnen av fjellet ligger Mount Kilimanjaro View Lodge, rett ved Umbwe Gate.Umbwe Gate er startstedet for en av de populære rutene opp i fjellet, Umbwe Route.Her har man bare hytter som tilbys overnattings gjestene, stedet ligger kjempeflott til litt oppi fjellsiden med en fantastisk utsikt utover området rundt.Stedet heter Shimbwe Juju Village og ligger omtrent 15 kilometer i fra byen Moshi. Det går egne busser opp hit, så det er lett og komme seg frem dit.Dette er flotte dekorerte hytter med ett morsomt preg, svømmebasseng og boblebad samt trenings senter har man også her.Ett godt boblebad etter en lang tur opp i fjellet er nok ikke å forakte for trette og stive muskler.Ett populært sted for dem som skal videre innover i Kilimanjaro fjellet, spesielt de som skal bruke Umbwe Route som starts sted.Det er jo lagt opp til ganske mange tur ruter innover i dette fjellet som er utrolig populært og ta turen til, mennesker i fra stort sett hele verden strømmer til dette fjellet for og oppleve det på nært hold.