OVERNATTING VED FJELLET

Turen rundt om i den Norske fjellheimen fortsetter. Det er utrolig mange muligheter for overnatting og hvile i de Norske fjell, så dette er bare litt av utvalget man har. Det er også lagt opp ruter og løyper slik at man rekker fra en fjellstue til den neste på en dagsetappe, så da er det bare å velge hvilken rute man foretrekker og ta på sin fjellvandring tur. Men det er ikke bare på fjellet man finner gjestegårdene, de ligger også nede i dalstrøkene mellom fjellene og egner seg godt som utgangspunkt for fjellturene.

Camp Birtavarre blir første stopp i dag, det ligger flott til ved elven Gaivuoneatnu ved Birtavarre. Dette er et flott utgangspunkt for mange aktiviteter med elv, hav og fjell rett i nærheten.

Her finner du strikkhopp ved Lyngenfjord, Manndalen Sjøbuer, båttur på ”Ishavet”, Alta Canyon, isfiske og trugeturer på Kåfjorden og fjellklatring i Halti- Raisduottarhhaldi mm.

Vollan gjestestue i Nordkjosbotn ligger midt i byen, med havet og fjellen rett ved er også dette stedet et fint utgangspunt for aktiviteter både til havet og til fjells. Stedet ble overtatt av G Lydersen rett etter krigen, stedet var da blitt brukt som offiserbrakke under krigen. Det ble foretatt utvidelser opp igjennom årene og i dag har man 3 bygg med hotellrom og hybelrom. Med Store Russetind på over 1400 Moh rett ved er det et bra utgangspunt for en klatretur, eller en tur opp Perstinden, Istinden eller Halvorsfjellet her har man flere valg.

Nordnes Camp som ligger i Røkland og rett ved Saltfjellet- Svartisen nasjonalpark og Vassbotnfjellet. Stedet er godt egnet som startsted for fjellturer opp i nasjonalparken og fisking i området.

Neste stopp blir Hjerkinn Fjellstue som ligger rett ved E 6, med Dovrefjell nasjonalpark, Rondane nasjonalpark og Knutsø som nærmeste naboer er dette stedet ypperlig som startsted for utflukter og aktiviteter. Her kan du bli med på ridetur med Islandshest på den gamle kongeveien gjennom Dovrefjell og Rondane nasjonalpark, turen er på 4 overnattinger. Eller melde deg på pilgrimsferd, en 3 dagers tur fra Dovre til Kongsvold. Mulig en moskus safari kan friste deg også. Sykkelturer, skiturer, fiske eller en tur til snøhetta.

Hjertekinn fjellstue ble til i begynnelsen av 1100 årstallet på ordre fra Kong Øystein Magnusson for og gi pilgrimsfarerne over fjellet husly på ferden og vart da den første fjellstuen på dovrefjellet, så den har en lang historie bak seg. Etter to branner, en i 1718 hvor det var Norske soldater som brant den ned for og hindre Svenskene og komme seg over fjellet, og en i 1990 fremstår stedet som det er i dag som en moderne fjellstue og gård. Dagens eier er Anne Hjertekind Ekre som driver stedet sammen med sine to barn Martin og Anne Stine, stedet har vert i familiens eie helt fra 1600 tallet og Anne H Ekre er direkte etterkommer av slekten fra den tiden og stedet blir betegnet som den eldste familie bedriften som har drevet uavbrutt lengst i Norge, ikke dårlig.

Det var det vi rakk og ta med i dag, men turen fortsetter i neste artikkel, så bli gjerne med videre på ferden.