Overnattinger i Alaskas fjell

Turer på fjellet en flott måte og koble av på, noen velger sportslige aktiviteter som det er mange av både sommer som vinter. Andre igjen vil bare nyte naturen og studere dyrelivet som er oppe i høyden. Uansett hva man velger er det utrolig mange flotte opplevelser man kan får i de forskjellige fjellområdene. Norske fjell og nasjonalparker tiltrekker seg mange mennesker hvert år, men det finnes jo andre steder på jorden hvor de har like flotte fjellområder og ferdes i.

Denali Grizzley Bear Resort

En av disse flotte stedene i Alaska er Denali Grizzley Bear Resort som ligger i Denali Nasjonalpark ved elven Nenana River. Dette er ett familie drevet sted og det er familien Reisland som startet og bygge opp stedet tidlig på 60 tallet. De små hyttene de først satte opp ble leid ut til nasjonalparkens vakter, turismen startet og ta seg opp i området og de fortsatte og utvide stedet. I dag har de over nitti rom fordelt på fem hotell bygg og 30 hytter og stor campingplass for telt. Området rundt er ett flott sted for å studere Alaskas dyreliv og selvfølgelig fjell rundt om. Her kan man se ulv, brun bjørn, svart bjørn, elg, ekorn, bever, rødrev, mår, Canadisk gaupe, samt ett rikt fugleliv.

Tonglen Lake Lodge

Tonglen Lake Lodge

Idyllisk beliggenhet ved Tonglen Lake finner man Tonglen Lake Lodge, dette stedet ligger også rett ved Denali Nasjonalpark. Denne nasjonalparken er på nesten 25 000 kvadrat kilometer, enormt i forhold til våre nasjonalparker. Også her finner man et rikt dyreliv rett utenfor døren med storslått natur blir det ett flott opphold her. Det arrangeres forskjellige kunstutstillinger og andre typer show utover sommer halvåret som, vin smaking, malekvelder, musikk aftener av variert slag og teater. Her får man også leie små hytter som er spredt ut på området så man kan nyte stillheten.

Chena Hot Springs

Chena Hot Springs

Chena Hot Springs Resort er ett noe spesielt sted med en like spesiell historie. Stedet ligger ikke langt i fra Monument Creek i mellom Chena Riverstate Park og Steese Nasjonal Conservation Area. Det var i starten på 1900 tallet at Robert Swan startet jakten på varmekildene, han ville ha noe som kunne hjelpe på hans reumatiske smerter. Hans bror Thomas ble med på turen, de reiste nordover til starten på Monument Creek hvor de etter en måneds leting fant kildene. Seks år etter at de fant kildene hadde de satt opp seks hytter, en stall og ett badehus for og ta vare på gjestene som kom. Det var starten på resorten. Stedet har mere og tilby gjestene en bare varme kilder. Her kan man bli med på hundekjøring med kjerre på sommeren, og slede på vinteren. Det finnes en egen kennel for trekkhunder hvor man får vite det som trengs om trekkhunder. Du kan leie deg en ATV og ta en tur på egenhånd eller med guide. De har også store ATV’er med plass til seks personer, eller dere kan leie seg en hest og ri ut i naturen. Ellers så finnes det også terreng sykkel kan også leies her, eller rett og slett bare ta seg en fottur opp i fjellene rundt.